Världens starkaste Elton

Bara morsan är vaken.

Klockan är prick 08:00 när jag börjar skriva detta inlägg. Bara jag är vaken, morsan i hushållet. Har tvättstugan kl. 07-12 idag och även om hon tvättade 10 maskiner tvätt senast för en vecka sedan så har det magiskt nog fyllts på ordentligt. Måste bero på ombyten efter jobb/skola pga värmen i början av veckan.

Nu hörde jag de första tassande ljuden i hallen. Stora barnen är på väg upp.

Det har varit/är långhelg för majoriteten av familjen. Redan i onsdags kväll sov storasyster Tilde över hos en kompis. Själv pluggade jag efter en hel dag på jobbet. Lyckades lämna in kl. 23:59 efter ett par helt galna slutminuter där.

På självaste Kristi Himmelsfärdsdagen i torsdags blev det grillning i Lomma, med moster Valentina, hennes Jens och kusinen Delvina. Storebror Dante valde sedan att stanna kvar över natten, busa & spela Roblox. Det är verkligen underbart att se hur fina de är med varandra, kusin-vitaminerna ?

Det var egentligen tänkt att vi skulle vara i parken vid oss den dagen, men Nikolaj fick ett hemskt besked gällande en av hans kollegor precis när vi hade kånkat ner allting. Chocken har ännu inte riktigt lagt sig och det är bara så fruktansvärt sorgligt. Det är tur de har varandra på jobbet. Usch, livet är orättvist kort ibland ?

Klämdagen igår. En vanlig arbetsdag för många. Fast inte om man lägger in så kallad nationaldagskompensationsledigt ?? Tur var väl det eftersom det hade trillat in en kallelse till ortopeden. Jag, Elton & Tilde körde först till föris och hämtade lillemans ståskal, sedan bort till besöket för att kolla det, justera lite, mäta upp till en ny lycradräkt, (eftersom hans gamla förlängts en gång och nu är för liten igen), samt allmänt prata igenom det han har därifrån.

När ortopeden gick in till verkstaden för att kolla om justeringarna på ståskalet var klara än så sa jag till barnen ”Tänk att de här besöken kommer vi ha år efter år”, varpå den direkta frågan från storasyster då blev ”Kommer du tycka det är jobbigt sen?” ”Aldrig jobbigt på det sättet!” svarade jag och tillade ”Ibland känns det lite jobbigt i hjärtat att han ska behöva dessa olika grejer, som sedan behöver förlängas, förstoras, eller så, men det är aldrig jobbigt att ordna med det – och han är ju alltid så duktig, plus att han säkert kommer fortsätta ha med sig er storasyskon också, då och då”. Där var vi helt ense och de fick hamburgare till lunch i bilen innan ståskalet väl var färdigt.

Efter detta, ganska så långa besök, körde vi och hämtade Dante i Lomma, sedan tillbaka till Malmö för att hämta upp farmor och därefter köra bort till Svågertorp, bl.a. för att de stora barnen skulle välja sneakers från just farmor. Efter ståhej där åkte vi tillbaka till farmor & gudmor Ulli där det blev grillning och fredagsmys. Två glas rött för denna. Jag som aldrig tyckt om rödvin, det märks att en snart fyller 30…

Någon annan som fyller något just idag är världens starkaste Elton – 3,5 år idag ??? Att du börjar närma dig fyra är helt galet. Du är så stor nu, men fortfarande minstingen i familjen, i mitt mammahjärta. Dante fyllde sju för två veckor sedan, Tilde fyller snart elva, men att jag är mamma till en 3,5-åring känns stort. Fantastiskt när man vet hur nära det var att utgången blev en helt annan.

Jag är bara tacksam. Jag får vakna bredvid världens bästa pojke varje dag, min prins ❤️

Nu ringde tvättklockan, så jag ska springa ner medan resten börjar vakna till liv. Lite senare ska storebror på kalas och innan vi vet ordet av är det måndag igen ???

Ha en fortsatt trevlig helg på er ?

 

//Mamma Natalie

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats