Världens starkaste Elton

”Hoppas du öppnar dina ögon snart”

Rubriken är en mening från en viss person, uttalad till min man, våra barns pappa och ögonen som han skulle öppna upp var för mig, för att se mig för den som jag då (tydligen) skulle vara. Avslutet på förra veckan blev som många gånger förr. Vatten på spisen, som till slut kokar över. Självklart efter att barnen har somnat, mellan fyra vuxna ögon. Jag är så fruktansvärt trött på otacksamma biologiska föräldrar!

”Hej! Mina barn är fullt friska och välmående. De har fler än två föräldrar som bryr sig, är engagerade, tröstar, läser läxor, nattar och rår om. Jag känner mig kränkt!”

När man skaffar barn med någon så gör man det med vetskapen om att ”50% av alla par separerar eller skiljer sig”. Det kanske till och med har blivit fler sedan uttrycket myntades, för färre har det ju knappast blivit. Om dagen kommer då man går skilda vägar så har man INGENTING att säga till om vad gäller ens föredettas eventuella val av ny partner. Väljer hen då en människa som tar sig an de gemensamma barnen och behandlar de med kärlek och respekt, som gör att de inte fattas ett endaste dugg, var de än befinner sig, så förstår jag absolut inte varför offerkoftan är lika lång som släpet på en bröllopsklänning?! Väx upp och fokusera på BARNENS bästa.

Låt barnen få älska vem de vill. Jag skulle sträcka mig så långt som att om man inte kan göra detta så är det en allvarlig brist i föräldraskapet, jag menar vad blir det härnäst, ska vi backa bandet 100 år och välja vem de ska gifta sig med också?!

”Bonusföräldrar är inte föräldrar” är också en himla intellektuell mening som personen i fråga har uttalat (obs, högst ironisk). Ordet bonusförälder’s sista del är just FÖRÄLDER ? Vi gör allt det som föräldrar bör, dessutom utan att ha varken en enda juridisk skyldighet eller några som helst juridiska rättigheter. Mer än en då; att bli respekterade. Vi ger barnen, som vi inte själva har skapat, samma kärlek som om vi hade skapat dem, det ni. Må så vara att vi inte har skapat de från spermie eller ägg, de låg inte i livmodern, under hjärtat, i nio månader, men de finns i hjärtat, precis som hos de flesta biologiska föräldrar och vi är med och skapar trygga vuxna, ibland trots en trasig barndom.

Föräldrarätten i Sverige är på tok för stor, det säger både högt ansedda forskare och människor med lång erfarenhet av att arbeta med barn. Vi alla föräldrar bör egentligen bara ha skyldigheter och en utav de främsta är att beakta barnens bästa, ALLTID!

Glöm inte att barn bara är kortare människor. De bär på precis allt det som vi bär på, men de är inte lika dömande och kategoriska. De är öppensinnade och fantastiska. Vuxnas attityder och fördomar spiller dock alldeles för ofta över. Det är inte okej! Det är inte heller okej när det egna sargade egot tillåts härja fritt och därför hämmar de som vi ska rå om allra mest: BARNEN ❤️

AF1D9B95-6629-4798-BC87-3D09BEE665DA

 

// Mamma Natalie

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats