Världens starkaste Elton

Mycket nytta & nöje.

Jäklar vilka veckor vi haft. Inskolningen har gått superbra, verkligen över alla förväntningar. Inte för att vi på något sätt hade dåliga förväntningar, inte alls, men Elton har, än en gång, visat oss vilken superman han är ???

Redan förra torsdagen lämnade jag föris i 2,5 timme, när jag var iväg på TAKK-kurs. Dagen därpå, sista riktiga inskolningsdagen, blev det fem timmar då jag var med storasyster på skolan. Jag fick förfrågan om att hålla en lektion för hennes klass i just tecken som stöd och vilken ynnest. Ett gäng härliga tredjeklassare, både nyfikna & vetgiriga.

Helgen var sedan en riktig rakt in i kaklet en. På fredagskvällen kom fem tjejkompisar till Tilde över hit vid 18:00 för övernattningskalas med lite spa-tema. Storebror Dante lekte då hemma hos en kompis. Nikolaj & han kom hem först vid 20:30 och då tog de med sig lilleman in på vårt sovrum och höll sig där resten av kvällen. Tjejerna somnade en stund efter midnatt, efter både tacos, idol-spex, filmmys & ansiktsmasker. Vi sov alltså tio personer i vår trerummare ??

På lördag morgon vaknade de vid 06:30 och inväntade att Ica skulle öppna, för att få gå ner själva och handla de efterlängtade bagels:en. Nikolaj stack iväg redan innan detta eftersom han hade en träff med sin gentlemannaklubb. Så här hemma satt jag med åtta ungar ?? Inga problem dock när de är så härliga & väluppfostrade.

Vid 11-tiden hämtade alla föräldrar och jag satte igång med att bada & fixa våra tre inför dopet vi skulle iväg på, lilla Almas dop.

Vi mötte upp pappa Nikolaj utanför kyrkan i Skanör och han var med där innan han behövde köra tillbaka till träffen. Jag & barnen stannade en stund längre sedan körde vi hem och tog det vääääldigt lugnt.

I söndags hade vi sista lilla friandet för oss september-brudar här hemma och även litegrann med en söndagsmiddag hos farmor Anette & gudmor Ulli.

Denna vecka har världens starkaste Elton varit utan mig på förskolan. Första dagen var tuff, det kändes så himla konstigt att vara hemma själv. Det har jag ju inte varit sedan jag var gravid, för typ två år sedan ?

Igår fick han dock vara ledig eftersom vi redan på förmiddagen hade 24-timmars positionering på habiliteringen. Vi svängde sedan förbi hans kompisar på eftermiddagen och firade förskolans 30-års dag med tårta ute på gården. Glädjen i hans ögon när han får hänga med de andra, leendet som kommer redan i kapprummet, det gör oss väldigt säkra på att det här är SÅ himla bra för honom ???

Idag har det varit ännu ett TAKK-tillfälle för min del och sedan hämtade vi redan efter lunch idag eftersom det var både ett ortopedbesök och efter det ett kartläggningsmöte på habiliteringen. Vi tog med oss farmor, hans resurs, föreståndaren på föris och från habiliteringen var det Eltons sjukgymnast, arbetsterapeut, logoped och specialpedagog. Vi var alltså hela åtta vuxna i rummet med lilleman. Alla där för att göra allt och lite till för honom – det värmer mitt hjärta ❤

Jag har gråtit en del i dagarna, det ska jag inte sticka under stol med. Ordet korsett har nämts. Vi själva har lyft det otroligt laddade ordet rullstol. ”En såndär liten söt & smidig” bäddade jag själv in det med… Det ÄR jobbigt ibland och det måste det få lov att vara. Oftast bryter jag inte ens ihop, utan det är som lite gråt-stänk bara och sedan sköljer tacksamheten över mig igen. Vi navigerar hela tiden och alltid med Eltons bästa i fokus. För varje dag som går så känner vi oss ännu lite mer ”hemma” i vårt funkis-liv.

Samtidigt så finns det stunder där någonting påminner om livet innan och då känns det ibland så surrealistiskt, som att någon högre makt plockade upp mig och sedan placerade om mig här på något sätt. Det är svårt att förklara, men vad jag försöker förmedla är att vi, likt dikten jag tidigare delat med mig av, ”Welcome to Holland”, har hamnat i ett främmande land, men nu känns det åtminstone som att vi hittat vår plats, vår rytm och det är såklart väldigt väldigt väldigt skönt.

Imorgon är det fredag igen och det blir en hyfsat lugn helg, vilket behövs då denna ”långtidsmammalediga” börjar jobba igen på måndag ? G-A-L-E-T ?? Utlovar en uppdatering om detta i nästa vecka.

 

// Mamma Natalie

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats