Världens starkaste Elton

INSKOLNING

Idag är det dags. Det är inskolning på förskolan! Faktiskt, så kändes gårdagen som en helt vanlig söndag, bortsett från storasyster Tildes födelsedag, att hon och storebror Dante åkte redan efter frukost och att vi på eftermiddagen höll till på blixtaktionen med RBU m.fl. borta på triangeltorget. Det var superbra, starkt & fint. Tar alltid på krafterna lite dock och jag slumrade därför till en stund på soffan.

Nu börjar pirret ordentligt hörni och jag vet inte om jag ska försöka få en halvtimmes sömn till eller bara gå upp nu och sätta igång dagen?

Medan jag bestämmer mig så får ni gärna läsa brevet som kommer hänga på alla hyllor i båda kapprummen idag:

Kära barn & föräldrar på Småstjärnorna och Gripens förskola!

Mitt namn är Elton och idag börjar jag äntligen på förskolan med er. Jag fyller snart två år och hela familjen har verkligen längtat efter den här dagen. Fast mamma & pappa har såklart bävat lite för den med, precis som era föräldrar kanske gjorde litegrann. De tycker det är lite svårt att släppa taget. Jag är i alla fall så himla redo och tycker att det här ska bli fantastiskt kul!

Där är dock en del som mamma & pappa tänkte vore bra om ni vet om mig. Jag fick en hjärnskada när jag skulle komma ut från mammas mage, som lett till cerebral pares (en CP-skada) och även epilepsi. Det betyder att det finns särskilda behov som jag har, eller egentligen har jag bara alldeles vanliga behov som behöver tillgodoses med särskilda insatser.

Här på förskolan kommer Camilla därför vara min resurs, mina armar & ben, men jag kommer såklart vara med er andra och leka & lära varje dag.

För mig och min familj är det viktigt att jag blir behandlad som alla andra. Visst, en del sticker ju ut och ibland kanske det kommer förbi någon från habiliteringen som jag tillhör eller att någon av er kompisar får vara med när jag tränar här.

Om det skulle dyka upp några frågor om mig där hemma så ställ de gärna direkt till oss, det är inte jobbigt alls.

Jag ser fram emot att lära känna er!

Med vänliga hälsningar,
Elton Eneke med mamma Natalie, pappa Nikolaj och storasyskonen.

 

// Mamma Natalie

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats